Spróbujcie przygotować ten pasztet zamiast tradycyjnego mięsnego. Nie będzie zawierał tyle cholesterolu i tłuszczu co tradycyjna jego wersja!
Czytaj dalej
Wegetariański pasztet z soczewicą

Spróbujcie przygotować ten pasztet zamiast tradycyjnego mięsnego. Nie będzie zawierał tyle cholesterolu i tłuszczu co tradycyjna jego wersja!
Czytaj dalej
Wegetarianizm to sposób odżywiania, a dla niektórych styl życia. Wegetarianie nie jedzą ani nie stosują produktów, które pochodzą z uboju zwierząt – żelatyny, futer, skóry. Powodów przejścia na wegetarianizm jest wiele, najczęstsze to niegodzenie się z okrucieństwem stosowanym w stosunku do zwierząt hodowlanych, zabijaniem wyłącznie w celu urozmaicenia obiadu. Dla niektórych istotne są też aspekty ochrony środowiska oraz walory zdrowotne.
Tym razem propozycja dla wegan. Dzięki fasoli potrawa zawiera sporo białka, a bogactwo warzyw zapewnia moc witamin i minerałów. Do tego syci!
Czytaj dalej
Ta szybka, lecz niecodzienna sałatka może stanowić urozmaicenie lunchu. Dzięki obecności pomidorów zawiera likopen – związek o działaniu przeciwnowotworowym.
Czytaj dalej
Choroba refluksowa jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych w krajach rozwiniętych. Najczęściej występującą formą jest refluks żołądkowo-przełykowy i polega na zarzucaniu treści z żołądka do przełyku, co objawia się zgagą, bólem i pieczeniem w nadbrzuszu, kwaśnym odbijaniem, a czasami bólem podczas przełykania.
Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji
Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.