Sałatka z granatem, camembert i sosem żurawinowym

Ta szybka, lecz niecodzienna sałatka może stanowić urozmaicenie lunchu. Dzięki obecności pomidorów zawiera likopen – związek o działaniu przeciwnowotworowym.

Czas przygotowania: 7 minut
Energia: 256 kcal

Składniki na 2 porcje

  • 100g sera camembert
  • 1/2 granata
  • 2 garści pomidorków cherry (albo innych małych)
  • 4 garści mixu sałat
  • 4 łyżki żurawiny ze słoika (postać dżemu, dostępna w większości supermarketów)

Przygotowanie

Warzywa myjemy, pomidorki kroimy na 2 lub 4. Ser kroimy w plasterki, a następnie na odpowiadające nam wielkościowo kawałki. Ser, pomidorki i sałatę mieszamy z żurawiną, całość posypujemy granatem.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij