Chleb jest typowo ziarnisty, raczej zwarty, sycący. Mój ulubiony! Jeżeli chodzi o wielkość – z podwójnej porcji wychodzą mi 3 keksówki średniej wielkości. Używam silikonowych, by było łatwo wyjąć.
Czytaj dalej
Tarta na spodzie z batatów (bezglutenowa)
Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. W przepisie zaprezentuję wersję bezglutenową, na spodzie z batatów, której przygotowanie jest szybkie i proste.
Czytaj dalej
Rozgrzewająca zupa dyniowa
Niestety nadchodzi jesień.. zimno, pada, wieje, chmury?! Istnieje jednak skuteczny sposób na rozgrzanie organizmu, odpowiedzią jest dynia! Pierwszy raz robiłam zupę dyniową, ale wyszła bardzo dobra według wszystkich próbujących, polecam!
Czytaj dalej
Dietetyczne ciasteczka owsiane przepis nr 1 (bez cukru)
Ostatnio wymyśliłam 3 przepisy na zdrowsze ciasteczka owsiane niż te ze sklepu. Dzisiaj przepis taki „pół fit” – wersja bardziej ciastkowa jak to określili próbujący 🙂 Wkrótce przepisy na 100% fit ciastka – bez tłuszczu, bez cukru, bez glutenu!
Czytaj dalej
Spaghetti pełnoziarniste z batatami
Będąc na diecie często marzy nam się spaghetti. Ten przepis pozwoli zrealizować tą zachciankę, bez zbędnego rujnowania diety!
Czytaj dalej