Pasta z awokado

Idealnie pasuje do grzanek i wszelkiego rodzaju kanapek oraz jako dip. Nie wymaga wielu składników. Najprostsza wersja z najprostszych, doskonała do urozmaicenia śniadania!

Czas przygotowania: 10 minut
Energia: 159 kcal

Składniki na 1 porcję

  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 jajko
  • chilli, pieprz
  • łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie

Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy, kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i sproszkowanym chilli. Wszystko rozgniatamy widelcem razem z sokiem lub rozdrabniamy blenderem do uzyskania pożądanej konsystencji.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij