Warsztaty dietetyczne
Oferta warsztatów dietetycznych skierowana jest do wszystkich placówek i organizacji, które zainteresowane są poprawianiem zdrowia swoich pracowników lub członków. W ramach przeprowadzania warsztatów dla wszystkich uczestników przygotowane są materiały szkoleniowe oraz możliwość przeprowadzenia analizy składu ciała. Zajęcia składają się z części teoretycznej (wykładu) oraz praktycznej, podczas której każdy z uczestników analizuje swój jadłospis z dietetykiem oraz układa nowy na podstawie zdobytej podczas warsztatów wiedzy.
Przykładowe tematy warsztatów dietetycznych:
- Dietoprofilaktyka chorób układu krążenia – choroby układu krążenia są największym problemem naszych czasów oraz najczęstszą przyczyną pobytu w szpitalu. Dowiedz się co jeść żeby zapobiegać tym chorobom, wspierać swoje serce, znormalizować ciśnienie krwi oraz obniżyć poziom cholesterolu
- Jak czytać etykiety czyli wiesz co jesz – analiza etykiet popularnych produktów spożywczych, opis najczęstszych dodatków do żywności, jak wybrać zdrowszą opcję w sklepie
- Żywienie kobiet w ciąży, planujących ciążę i karmiących – co jeść by dostarczać wszystkie niezbędne składniki, analiza dotychczasowego jadłospisu i zdrowe propozycje
- Strefa kobiet – co jeść by mieć piękną skórę, włosy i paznokcie
- Model żywienia wspomagający niwelować stres – składniki odżywcze i produkty, które powinny znaleźć się w diecie osoby prowadzącej stresujący tryb życia
- Brain food czyli jedzenie dla mózgu – co jeść by wspomagać pamięć i koncentrację
- Żywienie dzieci 1-3 – warsztaty dla rodziców
- Dieta przedszkolaka i dziecka w wieku szkolnym – warsztaty dla rodziców
- Zdrowe jedzenie w pracy – jak szybko je przygotować, komponowanie posiłków, wybór zdrowych produktów, porównanie kaloryczności fast foodów i zdrowych odpowiedników