Przykładowy wynik testu z dnia 25.03.2019
W teście MRT badane jest 170 produktów spożywczych i dodatków do żywności. Podzielone są kolorami według reaktywności – zielone to produkty dozwolone, natomiast średnie i czerwone to te, na które jesteśmy nadwrażliwi – czerwone silnie, żółte umiarkowanie. Wykluczenie szkodliwych dla nas produktów spowoduje zmniejszenie stanu zapalnego w organizmie i eliminację jego konsekwencji. Test MRT to jedyna dotychczas znana, medycznie potwierdzona metoda, rekomendowana przez lekarzy, na diagnostykę nietolerancji pokarmowych. Test MRT można wykonać w naszej placówce w Łodzi – klinika Dream-Med ul. Rydzowa 22.
Dieta fazowa polega na stopniowym wprowadzaniu produktów niereaktywnych. Zaczynając w fazie I przez pierwsze 7 dni jemy jedynie produkty znajdujące się w kolumnie odpowiadającej dla tego okresu czasu, po czym w miarę jego upływu, dodajemy kolejno produkty z kolejnych faz. W ten sposób po 28 dniach włączyliśmy już wszystkie produkty z zakresu “zielonego”. Poniżej przykładowy wygląd diety fazowej pacjentki.