Śródziemnomorska sałatka z melonem

Propozycja sałatki z lekko egzotyczną nutą. Dzięki zawartości awokado i oliwek oraz słonecznika stanowi dobre źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Czas przygotowania: 10 minut
Energia: 80 kcal

Składniki

  • rukola (3 garści)
  • pomidorki daktylowe/ papryczkowe (opakowanie 250g)
  • czerwona papryka
  • melon (połówka, ok. 300g)
  • awokado
  • oliwki kalamata (garść)
  • suszone pomidory (6 kawałków)
  • pestki słonecznika ( 3 łyżki)

Przygotowanie

Rukolę płuczemy, wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojonego w kostkę melona, paprykę i awokado, połówki pomidorków i oliwek. Suszone pomidory siekamy. Mieszamy. Posypujemy pestkami słonecznika.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij