Sałatka z grillowanym oscypkiem i grzankami

Wykorzystanie oscypka w wersji bardziej fit! Nadal jest on kaloryczny, ale jako niewielki dodatek do posiłku nie wpłynie negatywnie na dietę.

Czas przygotowania: 10 minut
Energia: 478 kcal

Składniki na 1 porcję

  • sscypek (50g)
  • sałata (garść)
  • czerwona i żółta papryka (po 3-4 paski)
  • 2 łyżeczki musztardy
  • jedna łyżeczka miodu
  • zioła prowansalskie
  • dwie, małe kromki razowca

Przygotowanie

Chleb kroimy w kostkę i robimy grzanki na suchej patelni. Sałatę myjemy i układamy na talerzu. Paprykę kroimy w kostkę i polewamy sosem (musztarda, miód i zioła). Dwa plastry oscypka kroimy w kostkę i rozpuszczamy w mikrofali. Układamy na warzywach i posypujemy grzankami.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij